niqual

Társadalmi
felelősségvállalás

Társadalmi <br /> felelősségvállalás

Miért kapott helyet a társadalmi
felelősségvállalás egy fordítóiroda
honlapján?

Társadalmi <br /> felelősségvállalás

Azért, mert vezetőként hiszek abban, hogy a legértékesebb munka az önzetlen, mások vagy a környezetünk érdekében végzett munka!

Az elmúlt években megragadtam a lehetőséget, hogy a család és a munka mellett fennmaradó kevéske idő egy részét önkéntes munkának szenteljem. Ennek során három, arra rendkívül érdemes, hasznos munkát végző szervezetet segítettem, illetve segítek. Szeretném itt megragadni az alkalmat, hogy bemutassam őket.

A TVE, azaz a Tudatos Vásárlók Egyesülete 2002 óta népszerűsíti az etikus, környezetileg és társadalmilag tudatos vásárlást, életmódot. Sokféle szakmai háttérrel rendelkező csapata (közgazdász, mérnök, marketinges, szociológus, jogász, geográfus, antropológus, agrármérnök) mindent megtesz, hogy a környezeti és társadalmi szempontok minél nagyobb szerephez jussanak az egyéni döntéshozatalban. A TVE munkáját eddig önkéntes fordítással segítettem.

A TVE honlapja: http://www.tudatosvasarlo.hu

AA Bátor Tábor súlyos beteg gyermekeknek és családjaiknak nyújt gyógyító, megerősítő élményterápiát ingyenesen. Élménykülönítmény nevű önkéntes csapatuk sportversenyen (futás, úszás, triatlon) való részvételét ajánlja fel szervezett keretek között, egyéni vagy csapatos adománygyűjtőként. 2013. november 10-én büszkén futottuk le barátnőmmel, dr. Virág Annamáriával a 31. Klasszikus Maratont a Marathón-Athén távon a Bátor Tábor lila pólójában, miután hatalmas sikerrel zártuk adománygyűjtő akciónkat. 2018-ban biztosítási szakmai csapatban ismét adományt gyűjtöttünk ebben a formában, szintén jelentős sikerrel. Mindenkit arra bátorítok, hogy próbálja ki maga is!

A Bátor Tábor honlapja: http://www.batortabor.hu, az Élménykülönítmény honlapja:
http://www.elmenykulonitmeny.hu

Az eredetileg öt Magyar környezetvédő szervezet által 1995-ben alapított Humusz Szövetség (régebbi nevén: Hulladék Munkaszövetség) azért dolgozik, hogy olyan hulladékszegény, környezettudatos megoldásokat, életmódbeli mintákat mutasson, amelyek bárki számára vállalhatók, nem igényelnek nagyobb beruházást, csak a megfelelő gondolkodást: apró trükkökkel, mindennapi ötletekkel szolgálnak kicsiknek és nagyoknak, sok-sok segédanyaggal az oktatóknak, átfogó, reális javaslatokkal a döntéshozóknak. A Humusz munkáját eddig önkéntes adminisztrációs és kutató munkával segítettük.

A Humusz honlapja: http://www.humusz.hu

A fentiek mellett elkötelezett vagyok a természetvédelem mellett, így nem csak a NIQUAL fordítóirodát kívánom Zöld értékek és praktikák mentén működtetni, hanem kötelességemnek érzem a mindennapjaimba is beépíteni, és a gyermekeimnek is továbbadni. Dr. Virág Annamária környezetvédelmi szakemberrel és Imrei Boglárka illusztrátorral környezetvédelmi mesekönyvet készítettünk az apróságok számára.

Remélem, elgondolkodásra, érdeklődésre, tettekre sarkallom ezzel Önöket is!

Dr. Exner Veronika